Gold Star Voormezele heeft met Kurt Denijs een nieuwe voorzitter: "Ik wil de club helpen en de structuur in orde zetten"

Vierdeprovincialer Gold Star Voormezele heeft een nieuwe voorzitter. Verzekeringsmakelaar Kurt Denijs is de opvolger van de jonge Jesse Dufloucq. De nieuwe voorzitter leidt samen met zijn zus het gerenommeerde verzekeringskantoor nv Bruno Denijs langs de drukke Meenseweg in Bissegem. Op een boogscheut van het Guldensporenstadion van KV Kortrijk. Vader Bruno is ondertussen 80 jaar.

Jesse Dufloucq uit Ieper werd twee jaar geleden met zijn 19 jaar waarschijnlijk de jongste voorzitter van een Belgische voetbalclub. Zijn opvolger Kurt Denijs (47) woont in Voormezele. "Al sedert 1978", zegt hij. "Mijn ouders zijn destijds naar hier komen wonen omwille van de rust. Ik ging als kind naar de Chiro in Ieper. Heel mijn vriendenkring woont in Ieper en omgeving. Mijn zoon Milan speelt al tien jaar bij GS Voormezele. Men was op zoek naar een nieuwe voorzitter en van het ene kwam het andere."

"Beroepshalve heb ik een heel druk leven en het is niet evident om dat dan nog eens te combineren met het voorzitterschap. Ik wil de club helpen en de structuur in orde zetten. Het is belangrijk dat er enkele mensen in het bestuur terug van weggeweest zijn. Ik kan het niet alleen maar wil helpen met mijn relaties en kennis."

"Dat het Gold Star Voormezele de laatste jaren niet voor de wind ging, moeten we niet onder stoelen of banken steken", aldus de club in een perscommuniqué. "De oorzaak hiervoor was voornamelijk een tekort aan bestuursleden. Bestuursleden Frank Houben, Benny Sohier, Jannick Durant en Ronny Vandewalle bleven zich telkens met de beste bedoelingen belangeloos inzetten. De pandemie hebben ze aangegrepen om de structuur van de club te vernieuwen en te verruimen."

Drie belangrijke pijlers

Heel wat vertrouwde gezichten komen op vraag van de bestuursleden de rangen versterken. Bjorn Decroix zal de taak van gerechtigd correspondent op zich nemen. Ex-speler Joost Veramme en gewezen bestuurslid Stijn Platteeuw zijn in het bestuur terug van weggeweest. Ook de jeugdwerking wordt nieuw leven ingeblazen. Hiervoor zal Danny Cuvelier zijn engagement als Technisch Verantwoordelijke Jeugd Opleiding ( TVJO) terug opnemen.

Aan het roer van deze groep bestuursleden komt er dus met Kurt Denijs een nieuw gezicht. "Hij zal vanuit zijn ervaring als bedrijfsleider het voorzitterschap op hem nemen", zo staat het in communiqué. "Met een uitgebreide groep bestuursleden en nieuwe voorzitter zijn wij er alvast van overtuigd dat we met vertrouwen de toekomst tegemoet kunnen zien en onze ambities realiseren. De ambities verspreiden zich over drie belangrijke pijlers: de jeugdwerking, beloften/eerste elftal en evenementen."